Op woensdag 15 januari jl. organiseerde de HRM-afdeling van de vier samenwerkende schoolbesturen (Stichting Floréo, Onderwijsgroep PRIMOvpr, VCO De Kring en Stichting Samenwerkingsscholen Voorne-Putten) een intern loopbaanevent voor alle medewerkers. Zij lieten zich informeren en inspireren over de ontwikkel- en groeimogelijkheden binnen de vier schoolbesturen en de daaronder vallende 31 scholen. Het event was succesvol en kende een mooie opkomst.

Inspiratie, informatie en netwerken

Meer dan 150 collega’s kwamen naar het Event op het bestuurskantoor in Abbenbroek. Het programma bestond uit verschillende onderdelen en was dynamisch van opzet. Zo was er in de raadszaal een inspiratiemarkt. Hier kon je rondlopen en vragen stellen over de VPR Academie, loopbaanmogelijkheden binnen onze 31 scholen en het begeleidingstraject voor startende leerkrachten. Ook werd er volop genetwerkt met schooldirecteuren en andere collega’s.

Opleidingen via VPR Academie

Karine Verwoest, expert train the trainer bij VPR Academie, kon rekenen op volle zalen. Ze gaf maar liefst drie presentaties en vertelde over de opleidingsmogelijkheden bij de VPR Academie. Daarnaast lanceerde ze de interne wervingscampagne voor trainers voor het schooljaar 2020-2021.

  • Trainer Klaskit
  • Trainer Teach like a champion
  • Trainer Woordenschat/NT2

Verder maakte Karine een primeur bekend dat, naar alle waarschijnlijkheid, volgende week de nieuwe website van de VPR Academie ‘live’ zal gaan.

Begeleiding en werk via VPR Pool

Ook Peter Bolland, van de VPR Pool, kon rekenen op een mooie opkomst bij zijn twee presentaties. Als kwartiermaker weet hij als geen ander te vertellen wat de voordelen zijn van de pool. Op een interactieve manier vertelde hij over zijn ervaringen en dat hij voor het komende jaar veel mensen nodig heeft voor de VPR Pool. Daarbij werd ook het begeleidingstraject voor jonge leerkrachten en zij-instromers  toegelicht.

Al met al kunnen we terugblikken op een energieke en succesvolle loopbaanmiddag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.